Goede Tijden, Slechte Tijden Wiki
Advertisement
Ilyas El Amrani
Seizoenen 303132 IlyasPortretS32Edit.JPG
Eerste verschijning Aflevering 6236 - 27 april 2020
Laatste verschijning Aflevering 6458 - 6 oktober 2021
Gespeeld door Hamza Othman
Kinderen /
Ouders Sami El Amrani en Arodia El Amrani
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieVerhaalTriviaGalerij


Algemene Informatie

Ilyas El Amrani is een hoofdpersonage dat van Aflevering 6236 - 27 april 2020 tot en met Aflevering 6458 - 6 oktober 2021 vertolkt werd door Hamza Othman.

Verhaal

Ilyas El Amrani is een jonge man de Buurtsuper in Meerdijk beheert; daarnaast studeert hij bedrijfskunde. De Buurtsuper met Ilyas verschijnt voor het eerst wanneer Merel Verduyn boodschappen komt doen, omdat ze niet genoeg geld heeft steelt ze uit Ilyas zijn winkel. Hij merkt dit en gaat haar achterna, maar tevergeefs. Merel krijgt spijt en komt met haar vader Julian Verduyn excuses maken, om het recht te zetten komen zij en JoJo Abrams een dag helpen in de winkel. Hierna ontstaat een vriendschap tussen de drie. Uiteindelijk komt Julian bij Ilyas in de Buurtsuper werken. Ilyas wordt verliefd op JoJo en neemt haar vreemde gedrag op de kop toe. Op een dag komt zijn broer Marwan langs met goed nieuws; Ilyas kan met familiegeld naar Melbourne om te studeren. Dit betekent wel dat hij het een jaar zonder JoJo moet stellen. Uiteindelijk besluit Ilyas zijn eigen weg te volgen en in Meerdijk te blijven. Echter, zijn vader Sami staat erop dat hij de verwachtingen van de familie hoog houdt en naar Melbourne vertrekt. Ilyas houdt contact met JoJo via Skype; hij ziet dat ze ongelukkig is en vliegt binnen de kortste keren terug om bij haar te kunnen zijn. Ilyas liegt tegen Sami en tegen JoJo totdat hij geen kant op kan en de waarheid wel moet vertellen; hij vraagt JoJo echter om te doen alsof er een huwelijk op komst is. Lang duurt dat niet, en Ilyas verbreekt de relatie omdat JoJo alles aan Sami heeft opgebiecht. Al snel komen ze weer bij elkaar, met goedkeuring van Sami. Ilyas loopt stage bij Boks, het bedrijf van JoJo's broer Bing Mauricius; hij kan bij hen terecht wanneer hij en Marwan voor langere tijd hun huis uit moeten wegens asbest, maar uiteindelijk kiezen de broers voor het Paleis waar Daan Stern de hoofdhuurder is.

Ilyas en Jojo willen aan Marwan vertellen dat ze proef gaan samenwonen. Marwan loopt weg en Jojo gaat even naar het magazijn. Op dat moment komen er twee jongens op een scooter aan, waarvan er eentje een klapmesje opentrekt en de winkel inloopt. Ilyas staat voorovergebogen bij te vullen en wordt over zijn schouder heen, in zijn buik gestoken. Hierdoor verliest hij veel bloed en raakt in shock. Ilyas overleefd de aanval maar lijdt aan erge geheugenverlies van zijn korte termijn geheugen. Samen met zijn vader en Jojo vertrekt hij naar Marokko om te herstellen.

Bron: Wikipedia

Trivia

  • Hamza Othman verliet zelf de reeks om toneelschool te gaan volgen. De scenaristen waren vrij teleurgesteld omdat ze met Ilyas nog veel wilden en konden doen.

Galerij

Advertisement