Goede Tijden, Slechte Tijden Wiki
Advertisement
Laura Selmhorst
Seizoenen 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132 LauraPortretS32Edits.JPG
Eerste verschijning Aflevering 1 - 1 oktober 1990
Laatste verschijning -
Gespeeld door Jette Van der Meij
Huidig beroep Manager De Koning
Huidige partner Henk Visser
Kinderen Dennis Alberts, Arnie Alberts (wettelijk), † Lotje Alberts, Julian Verduyn (pleeg), Sil Selmhorst
Ouders † Onbekend en † Onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieVerhaalTriviaGalerijFoto's


Algemene Informatie

Laura Selhorst is een hoofdpersonage dat van Aflevering 1 - 1 oktober 1990 tot en met Aflevering 93 - 6 februari 1991, van Aflevering 266 - 23 december 1991 tot en met Aflevering 285 - 17 januari 1992, van Aflevering 351 - 20 april 1992 tot en met Aflevering 420 - 13 november 1992, en sinds Aflevering 475 - 29 januari 1993 vertolkt wordt door Jette Van der Meij.

Verhaal

Seizoen 1 (1990-1991)[]

In de eerste aflevering van GTST wordt reeds duidelijk dat het definitief over is tussen Laura en haar man Robert. Robert heeft Laura bedrogen met zijn secretaresse Stephanie Kreeft. Laura kan de scheiding moeilijk verwerken, en begint langzaamaan verslaafd te raken aan de alcohol. Arnie, de zoon van Laura en Robert, ziet niet hoe slecht het met zijn moeder gaat.

Als Peter Kelder in huis komt wonen, krijgen Laura en Peter een goede band. Arnie denkt dat de twee iets met elkaar hebben, maar Peter weet Arnie ervan te overtuigen dat er niets speelt tussen hem en zijn moeder en dat hij haar alleen helpt met het verwerken van de scheiding.

Laura krijgt opnieuw een zware schok te verwerken wanneer haar ex-man eist dat zij en Arnie verhuizen. Ze zegt dat ze haar huis nooit zal verlaten. Later ziet Robert in dat Stephanie alleen maar op zijn geld uit was. Hij keert met hangende pootjes bij Laura terug, maar zij is inmiddels een affaire met Daniël begonnen, die ze echter voor Robert graag weer beëindigt.

Kort daarop vertrekt Laura, zwanger van Lotje, met Robert naar de Verenigde Staten, waar hij een baan heeft geaccepteerd.

Seizoen 2-3 (1991-1993)[]

In seizoen 2 gaat Arnie op bezoek bij zijn ouders. Het blijkt dat hun huwelijk nog steeds niet erg stabiel is. Later in het seizoen keert Laura terug naar Nederland, maar zonder Lotje, die volgens het Amerikaanse recht aan Robert is toegewezen. Later vertrekt Laura opnieuw naar Amerika en komt enige tijd later met Lotje terug in seizoen 3. In deze periode begint ze een verhouding met Roberts broer Jef, die eindigt nadat Robert door Arnie weer naar Nederland wordt gehaald en terugkeert in Meerdijk. Onder andere de dood van Lotje zorgt ervoor dat Robert en Laura zich weer met elkaar verzoenen.

Seizoen 4-8 (1993-1998)[]

In seizoen 4 trouwen ze opnieuw, maar ook dit huwelijk blijft ups en downs kennen. Zo krijgt Robert nu een verhouding met zijn ex-schoondochter Linda Dekker. In een vlaag van woede duwt Laura Robert door een passpiegel, waarna ze diepe spijt krijgt. Laura wordt opgevangen door Roberts arts Tessel van Benthem, met wie ze op haar beurt een affaire krijgt. Enige tijd later stabiliseert de situatie tussen Robert en Laura weer, totdat Laura valt voor de charmes van Stan Nijholt. Arnie is inmiddels vermist geraakt in Zuid-Amerika. De vermissing van Arnie brengt Laura en Robert weer bij elkaar. Ondertussen hebben ze Julian Verduyn als hun pleegkind geadopteerd. Robert heeft daarna op zijn beurt een affaire met Mira Kramers. Hoewel ook deze verhouding op niets uitloopt, besluit Laura Robert opnieuw te verlaten en in de Verenigde Staten als advocaat te gaan werken.

Seizoen 9-13 (1998-2002)[]

Wanneer Robert in de laatste aflevering van seizoen 8 wordt neergeschoten, gaat Julian Laura in de VS halen. Laura keert terug met Pete Jenssen, een moordenaar die zich uitgeeft voor Jefs zoon John. Robert en Laura komen een tijdlang weer nader tot elkaar.

Als Laura Robert ervan verdenkt vreemd te gaan met Mathilde, begint ze een verhouding met Philip van Alphen. Op dat moment is haar huwelijk met Robert voorgoed voorbij. Philip is een collega-advocaat van Laura, die haar eerst alleen maar avances maakt. Als later uitkomt dat Robert is vreemdgegaan met Bowien Galema, besluit Laura definitief van haar man te scheiden. Korte tijd later trekt Philip bij Laura in. Robert saboteert de remmen van Philips auto, zodat Philip zich bijna doodrijdt. Laura helpt met hulp van Mary Verstraete Robert aan een alibi, maar besluit tevens dat ze persoonlijk nooit meer iets met hem te maken wil hebben. Ook Laura's relatie met Philip loopt echter al gauw op de klippen. Philip raakt door Laura zwaargewond en ligt wekenlang in coma. Bang als ze is dat Philip zal sterven, vermoordt Laura eerst samen met Cleo de Wolf de enige mogelijke getuige, Mary, zodat alle sporen zijn uitgewist. Wanneer Philip later enigszins is hersteld, chanteert hij Laura eerst door te dreigen haar aan te klagen wegens poging tot moord. Als Philip even later voor korte tijd naar het buitenland vertrekt, breekt Laura in in de gemeentecomputer van Meerdijk, waar ze al Philips persoonlijke gegevens online uitwist.

Hierna beleeft Laura eerst een losbandige periode met Cleo. Later komt Laura tot inkeer en geeft zichzelf aan wegens de moord op Mary. Bij gebrek aan bewijs krijgt ze van de politie echter alleen huisarrest met een enkelband.

Laura krijgt enige tijd een verhouding met Dennis Tuinman, die later haar biologische zoon blijkt te zijn. Uit een onenightstand met Robert wordt Sil geboren.

Seizoen 18-21 (2008-2010)[]

Nina Sanders, de dochter van Janine Elschot, wordt verkracht door de psychopaat René Meijer. De woedende Janine gaat de confrontatie met René aan in hotel De Rozenboom. Barbara Fischer, Dorothea Grantsaan en Laura controleren de hotelkamers. Ze betrappen René wanneer hij ook Janine probeert aan te randen en er ontstaat een gevecht tussen hem en de vrouwen. Het lijkt of René door Laura's toedoen om het leven komt, en ze besluiten het lijk te begraven in de tuin van De Rozenboom. Uiteindelijk blijkt René echter nog te leven en hij vermoordt Dorothea. René wil ook wraak op de drie andere vrouwen. Bij een poging Janine aan te randen, wordt hij alsnog doodgeschoten door Jack van Houten.

Als Rutger Goedhart in De Rozenboom verschijnt en verliefd wordt op Laura, is het meteen een stel en ze willen gaan trouwen. Rutger heeft Eepasa, een bedrijf dat door bomen kappen geld uitkeert. Maar in werkelijkheid steekt Rutger dit allemaal in zijn eigen zak. Bijna heel Meerdijk heeft erin geïnvesteerd. Dan wordt duidelijk dat Rutger de hele zaak flest. Laura gaat naar het nieuw gebouwde huis toe en probeert Rutger aan te vallen met een Lantaarn. Daarom wordt Laura er korte tijd van verdacht Rutger te hebben vermoord. In werkelijkheid heeft Sil Selmhorst, de zoon van Laura, Rutger vermoord. Na een aantal weken wordt dit duidelijk en Laura is verbaasd.

Seizoen 22-30 (2011-2020)[]

In de tussentijd had ze verhaallijnen zoals dat Jef spoorloos verdwenen was en Tanya Dupont hem liet vallen. Ze werd ook vergiftigd door haar en ze werd opgesloten. In seizoen 23 was ze door Mike Brandt haar baantje in de Rozenboom tijdelijk kwijt, wel kreeg ze via omwegen weer terug in seizoen 24. In seizoen 25 had ze met Jef gezoend en raakte de vriendschap kwijt door miscommunicatie en een seizoen later was ze in een vuilniscontainer door toedoen van Zeger gevangen genomen en Jef redde haar en ze werden weer vrienden. Even later kwam zowel Robert als Sil weer even terug, maar Robert ging met Jef naar Frankrijk en Sil ging op kamers in Utrecht. In seizoen 28 had ze last van een trauma door de brand in Boks en raakte ze de baan van de Rozenboom kwijt. Uiteindelijk kreeg ze de baan in de Koning en kreeg ze een korte relatie met Stanley. Dat ging uit omdat hij weer Meerdijk wou verlaten en bleef ze in Meerdijk en haar situatie stabiliseert weer.

Seizoen 31 (2020-2021)[]

Laura is verliefd op Henk Visser, die net in Meerdijk woont samen met zijn dochter en kleinkinderen. Henk wordt op Laura verliefd, maar Laura wilt dat niet. Dan wordt Henk verliefd op de poetsvrouw van Ludo Sanders: Lydia Edel. Henk wil graag met Lydia een relatie, de twee zijn gelukkig. Laura wordt jaloers en doet er alles aan om hun uit elkaar te krijgen. Henk is er klaar mee, en zegt niks meer van Laura te willen weten. Uiteindelijk worden ze toch vrienden. Maar Henk is toch niet meer gelukkig met Lydia en besloot de relatie te beëindigen. Henk blijft het maar verzwijgen omdat hij Lydia niet wil kwetsen. Henk gaat door met achter Laura aan te gaan. Als Laura Expres Henk laat winnen, gaan ze op date. De date eindigt in een droom. Laura wil er onderuit komen en gaat weer met Linda Dekker praten. Na de date gaan Henk en Laura in het huis van Anton en Linda wonen.

Bron: Wikipedia

Trivia

  • Laura is geboren op 13 november 1952.
  • Laura heet volledig: Laura Maria Helena Selmhorst.
  • Laura is het enige personage dat in elk seizoen verschijnt.

Galerij

Foto's

Advertisement